200.000 kr. fra Lions Køge

200.000 kr. fra LIONS Køge
LIONS CLUB i Køge, som er en lokal klub i verdensomspændende Lions Club, blev stiftet i 1967. 50-års jubilæet fejres den 2. september 2017 med uddeling af donationer for over 200.000 kr.

De mange penge er lagt til side i løbet af nogle år og doneres nu primært til lokale foreninger og aktiviteter i anledning af jubilæet. Der doneres også beløb til nationale og internationale hjælpeprojekter.  Jubilæumsdonationerne uddeles nu – og er udover de tilskud og gavebeløb, der årligt anvendes til f.eks. julekurve og støtte til trængte familier med særlige behov.
Indtægterne er et resultat af lions-medlemmernes løbende frivillige indsamlingsarbejde f.eks. via genbrugs- og kræmmermarkeder, julelotterier, Sildens Dag m.m.

Fortrinsvis lokal støtte
Mere end halvdelen af jubilæumsdonationerne tildeles lokale hjælpeaktiviteter og -aktører bl.a. Krisecentret Herfølge, Den Gule Dør, BROEN og Handicap Lejren Osted. Nationalt bevilges der beløb til fx Hospitalsklovnene, FULTON og Julemærkehjemmet. Og internationalt støttes bl.a. Masanga, som er et hospitalsprojekt oprettet af en dansk læge i Sierra Leone.

Frivillige hjælpere
- Lions Køge består af 20 mandlige medlemmer, der arbejder gratis og frivilligt med hjælpearbejde året igennem.  Det er en stor glæde og tilfredsstillelse at kunne hjælpe andre, siger præsidenten for Lions Køge, Per Juhl-Pedersen.  Og Lions Køge, der gerne vil have nogle flere medlemmer, arbejder ligesom de omkring 300 andre lions-klubber i Danmark som en del af det internationale Lions Club, der stiftedes i USA i 1917. På det tidspunkt syntes mange, at verden behøvede mere medleven og mindre selvoptagethed. – I dag arbejder Lions i 194 lande eller geografiske områder, og der er over 46.000 klubber med ca. 1,4 mio. medlemmer!

Kom og vær med
Lions Køges 50-års jubilæum skal selvfølgelig fejres på dagen. Jørgen Nyboe, på 84 år, er også med på jubilæumsdagen. Han var en af de såkaldte chartermedlemmer, der stiftede klubben i 1967. Og selvom han var en meget travl og kendt typehus-entreprenør, fandt han alligevel tid til Lions’ frivillige hjælpearbejde. I dag har han trukket sig tilbage og nyder sit otium.
- Vi har masser af plads til nye mænd, der vil være med os. Og som gider og har lyst til at yde en håndsrækning i hjælpearbejdet. Find os og Lions på nettet, slutter den lokale Lions-præsident Per Juhl-Pedersen.